10 Kasım 2010 Çarşamba
Arpa Şehriye Pilavı
Ne zamandır çok merak ediyor ve denemek istiyordum bu pilavı nasip bu akşam imiş:)
Benim gibi henüz denememiş olanlar için tarifinide vereyim
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı kaynar su
sıvı yağ
ve 1 tablet tavuk bulyon (Arzuya bağlı)
tencereye sıvı yağı koyun arpa şehriyeleri renkleri dönene kadar kavurun
üzerlerine kaynar suyu ilave edin bulyonuda ekleyin pilav gibi suyunu çekmesini bekleyin:)
Ben tuz ilave etmedim bulyonun tuzu tam damak tadımıza uygun oldu..
Şimdiden afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
eline sağlık canım.
ben çok seviyorum bu pilavı...
çok güzel gözüküyo
eline sağlık canım, bu akşam ben de bu pilavdan yaptım:)), tek farkı erişteyle olması. Güzel oluyor bence de:))
adbg sağol canım teşekkür ederim :)
dokuztepe evet erişteylede harika olur afiyet olsun sizede :)
Yorum Gönder