10 Kasım 2010 Çarşamba

Arpa Şehriye Pilavı


Ne zamandır çok merak ediyor ve denemek istiyordum bu pilavı nasip bu akşam imiş:)
Benim gibi henüz denememiş olanlar için tarifinide vereyim

1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı kaynar su
sıvı yağ
ve 1 tablet tavuk bulyon (Arzuya bağlı)
tencereye sıvı yağı koyun arpa şehriyeleri renkleri dönene kadar kavurun
üzerlerine kaynar suyu ilave edin bulyonuda ekleyin pilav gibi suyunu çekmesini bekleyin:)
Ben tuz ilave etmedim bulyonun tuzu tam damak tadımıza uygun oldu..
Şimdiden afiyet olsun :)

3 yorum:

  1. eline sağlık canım.
    ben çok seviyorum bu pilavı...
    çok güzel gözüküyo

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım, bu akşam ben de bu pilavdan yaptım:)), tek farkı erişteyle olması. Güzel oluyor bence de:))

    YanıtlaSil
  3. adbg sağol canım teşekkür ederim :)

    dokuztepe evet erişteylede harika olur afiyet olsun sizede :)

    YanıtlaSil